Постинг
15.10.2006 14:42 -
Почти истинска супа
Има ли някой, който не си е правил супа от пакетче? Не е съвсем същото, нали. Но може да се облагороди - с 5-6 картофа става почти истинска.
Начин на приготовление: омайвате някой да обели и нареже картофите на малки кубчета. Но може и на кръгчета, на пирамидки и каквото му дойде на ум в зависимост от креативно-инсталационните му способности. Както и в зависимост от това как сте му обяснили целта на занятието и желания краен продукт, напр. модел на Вселената и пр.
След като картофите са нарязани, отпращате подизпълнителя, пускате ги в тенджера, напълвате тенджерата с вода, включвате котлона и слагате да заври. Не е зле да оберете пяната, която се образува след завирането, и отивате да си свършите някоя полезна работа. От време на време се сещайте да проверите дали картофите не са тръгнали да ви търсят или водата не е извряла. Ако има такава опасност, но картофите още не са се сварили, смело добайте вода, така че да остане от нея такова количество, каквото препоръчва упътването на пакетчето или малко повече.
По-добре е да изсипете съдържанието на въпросното пакетче в купичка и да го разтворите в малко(!) вода, за да не стане на бучки. Изсипвате разтвора в тенджерата и магията е готова. Може да застроите супата или да я подправите според съветите на производителя, но ако ви се занимаваше с това, сигурно щяхте да си сварите нормална супа ))
Препоръка: можете да изберете пакетирана супа по ваш вкус. Според мен най-добре се получава с "Френска супа".
Начин на приготовление: омайвате някой да обели и нареже картофите на малки кубчета. Но може и на кръгчета, на пирамидки и каквото му дойде на ум в зависимост от креативно-инсталационните му способности. Както и в зависимост от това как сте му обяснили целта на занятието и желания краен продукт, напр. модел на Вселената и пр.
След като картофите са нарязани, отпращате подизпълнителя, пускате ги в тенджера, напълвате тенджерата с вода, включвате котлона и слагате да заври. Не е зле да оберете пяната, която се образува след завирането, и отивате да си свършите някоя полезна работа. От време на време се сещайте да проверите дали картофите не са тръгнали да ви търсят или водата не е извряла. Ако има такава опасност, но картофите още не са се сварили, смело добайте вода, така че да остане от нея такова количество, каквото препоръчва упътването на пакетчето или малко повече.
По-добре е да изсипете съдържанието на въпросното пакетче в купичка и да го разтворите в малко(!) вода, за да не стане на бучки. Изсипвате разтвора в тенджерата и магията е готова. Може да застроите супата или да я подправите според съветите на производителя, но ако ви се занимаваше с това, сигурно щяхте да си сварите нормална супа ))
Препоръка: можете да изберете пакетирана супа по ваш вкус. Според мен най-добре се получава с "Френска супа".
Точно затова у нас все нещо не върви, в България. За елементарно обелване на картофи трябва да прецакаме някой да ни свърши работата. Какво да говорим за по-сериозен труд. Все трябва да има прецакан, а накрая прецакана е цялата нация.
цитирайи аз съм за импровезето-та нали така са се пръкнали всички рецепти!
мошеш да си добавиш и всеки друг зеленчук ,който имаш.(лук,морков,целина,чушка.царевица..)
цитираймошеш да си добавиш и всеки друг зеленчук ,който имаш.(лук,морков,целина,чушка.царевица..)
viki02, ама не е казано, че в случая непременно трябва да има прецакани - цяла тенджера, все ще има за всички :) Главното е да създаеш стимул :)
цитирайможе да се добави. Само да имаш желание да чистиш, режеш и т.н. :)
Може и натрошено сирене да ръснеш в чинийката.
цитирайМоже и натрошено сирене да ръснеш в чинийката.